“25 za 25”

Glasovi budućnosti Bosne i Hercegovine

Američka ambasada u Bosni i Hercegovini s ponosom obilježava 25. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i kontinuirano prijateljstvo i partnerstvo između Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, i građana obje ove zemlje.

Kao priznanje ovom trenutku, dvije američke fotografkinje sarađivala su na stvaranju izložbe „25 za 25“, na kojoj je predstavljeno 25 mladih ljudi rođenih 1995. godine, godine kada je mir ponovo uspostavljan u Bosni i Hercegovini . Kroz fotografije i opise, umjetnice su nastojale predstaviti autentične prikaze mladih punoljetnih građana Bosne i Hercegovine, dijeleći njihova iskustva, razočaranja, ali i nade u budućnost.

Izložba pruža priliku svakom učesniku da podijeli svoju perspektivu, pružajući uvid u nade, očekivanja i izazove, ne samo za sebe, već i za svoju zemlju. Ovi građani spremni su da preuzmu vodeće uloge u javnom i privatnom sektoru, oblikujući budućnost Bosne i Hercegovine, istovremeno predstavljajući i obećanje njihove zemlje globalnoj zajednici. Njihov glas je stoga snažan pokazatelj trenutnih društveno-političkih i ekonomskih prilika u Bosni i Hercegovini i vrijedan putokaz za promjene koje bi država mogla doživjeti u narednim godinama.

 

Fotografkinje

Caroline M. Wisler

Cat Norman Tahirović

25 Priča za

25 Godina mira u BiH